Έναρξη Α' Κύκλου Προγράμματος Roots

Με αφορμή την έναρξη  του A' κύκλου του προγράμματος Roots, το Χρηματιστήριο Αθηνών την Τρίτη, 26 Νοεμβρίου,  υποδέχθηκε την πρώτη ομάδα συμμετεχόντων εταιρειών και πραγματοποίησε τελετή λήξης της συνεδρίασης.

Οι εννέα εταιρείες που επελέγησαν για συμμετοχή στο πρόγραμμα είναι οι: Αutomation System Hellas, Biosolids, Ecoshop  «Biologiko Xorio», Epexyl, Halvatzis Makedoniki, Iknowhow, Irida Labs, Legendary Food και Control Eat (S. Steniotis). Η κάθε μία από τις παραπάνω εταιρείες θα ξεκινήσει τη διαδρομή της στο πρόγραμμα Roots με τη βοήθεια ενός μέντορα (Mentor) και ενός χρηματοοικονομικού συμβούλου (Investment Advisor) που θα τις καθοδηγήσουν στην προετοιμασία των παραδοτέων του προγράμματος και θα τις συμβουλεύσουν σε στρατηγικά επιχειρηματικά ζητήματα.

Οι Mentors είναι έμπειρα στελέχη καταξιωμένων ελληνικών επιχειρήσεων οι οποίες συμμετέχουν στο πρόγραμμα Roots αναλαμβάνοντας το ρόλο του Corporate Champion και μεταφέροντας την τεχνογνωσία τους. Την ιδιότητα του Corporate Champion έχουν σήμερα οι εξής εταιρείες: Alpha Bank, Citi, ElvalHalcor, Hellas Gold, Εθνική Τράπεζα, Παπαστράτος, ΤΕΜΕΣ, Τράπεζα Πειραιώς και ΤΙΤΑΝ.

Οι Investment Advisors, που μαζί με τους Mentors αποτελούν τον συμβουλευτικό πυλώνα του προγράμματος, προέρχονται από κορυφαίες συμβουλευτικές εταιρείες οι οποίες καθοδηγούν τις εταιρείες στη διαδικασία σχεδιασμού και κατάρτισης του χρηματοοικονομικού και στην προετοιμασία παρουσίασης της επενδυτικής πρότασης.  Advisory Partners του προγράμματος Roots είναι οι εταιρείες Deloitte, EY και Grant Thornton.

Καλωσορίζοντας τις εννέα  εταιρείες του Α΄κύκλου του Roots ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Χρηματιστηρίου Αθηνών, κ. Σωκράτης Λαζαρίδης, αναφέρθηκε στο «ταξίδι» που μόλις αρχίζει για  εκείνες με την ουσιαστική συμβολή των Mentors, των Corporate Champions και των Advisory Partners: «Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που σήμερα ξεκινά ο Α΄κύκλος του προγράμματος Roots. Οι εννέα  εταιρείες μόλις ξεκίνησαν μία διαδρομή συνολικής  προετοιμασίας υπό την καθοδήγηση καταξιωμένων στελεχών του εγχώριου επιχειρείν. Στο τέλος αυτού του ταξιδιού θα έχουν αποκτήσει πλέον την ωριμότητα και τις δεξιότητες ώστε να δραστηριοποιηθούν με επιτυχία στην παγκόσμια επενδυτική κοινότητα διασφαλίζοντας τα κεφάλαια που χρειάζονται για να αναπτυχθούν».

Στη διάρκεια των επόμενων μηνών, οι επιλεγείσες εταιρείες θα καταρτίσουν τα επιχειρηματικά και χρηματοοικονομικά τους σχέδια, και θα αποκτήσουν πρόσβαση στα εκπαιδευτικά σεμινάρια του Roots που έχουν σχεδιαστεί σε συνεργασία με τους Τraining Partners του προγράμματος, την Ελληνική Ένωση CFA και το Arizona State University.

Μάθετε περισσότερα για τις εταιρείες και τους συντελεστές στην ιστοσελίδα του Προγράμματος Roots.

More Blog Entries

To Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης, το Χρηματιστήριο Αθηνών και η EBRD υποστηρίζουν την επενδυτική ετοιμότητα των Ελληνικών ΜμΕ

  • Το Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης, το Χρηματιστήριο Αθηνών και η EBRD ...

Η ΕBRD, το Χρηματιστήριο Αθηνών & το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων διοργανώνουν τον δεύτερο γύρο αιτήσεων του «SME Pre-listing Support Programme»

Η EBRD θα πραγματοποιήσει τον δεύτερο γύρο αιτήσεων του «SME Pre-listing Support...

Sign up to receive Roots updates!